Adománygyűjtés az ukrajnai rászorulóknak

Az ukrán válsághelyzet február 24-ei eszkalálódását követően a Rotary Magyarország felhívása a Gödi Rotary Klubot is gyors cselekvésre késztette. Pölczman Ákos titkárunk a Kisvárdai Rotary Klubbal azonnal felvette a kapcsolatot és a hideg időre figyelemmel hálózsákok, pokrócok és tartós élelmiszerek beszerzése iránt intézkedett. A gyorsan összegyűjtött adomány már február 28-án elérte célját.

Juhász Attila és Simon Tamás barátainknak lehetősége adódott a katolikus karitász által biztosított módon, hogy március 4-én egy kisteherautóval közvetlenül élelmiszeradományokat vigyenek Göd testvértelepülésbe, a kárpátaljai Makkosjánosiba. 
A megtisztelő felkérésnek megfelelően a Gödi Rotary Klub az alapvető élelmiszerek beszerzéséhez járult hozzá, élesztő, só, cukor és liszt biztosításával. Lipták Gyuri barátunk gyorsaságának és a Serczli Pékség részéről Csaba Levente barátunk nagylelkű felajánlásának /200 kg liszt/ köszönhetően már másnap Kárpátalján a megfelelő helyeken többek között kenyér is került az asztalra.

A március 3-ai felhívásunk eredményeképpen a Piramis Építőház Kft. Pesti úti székhelyén található raktárban közel 500 télikabát került összegyűjtésre március 11-éig. Sáreczky Norbert ügyvezető úr felajánlásának köszönhetően a NOR-COLOR Kft. által biztosított teherautó juttatta el a felajánlott adományokat Kisvárdára a CAROFLEX Kft. telephelyére, ahol rotarista barátaink, Ragány Tibor ügyvezető úr, valamint kedves felsége Ragányné Poncsák Pálma a Rotary Foundation Bizottságának elnöke fogadta a szállítmányt.

Kisvárdai Rotary Klub rendelkezik azokkal a naprakész határmenti információkkal, ami lehetővé teszi, hogy az összegyűlt adományok – köztük most már a Gödről érkezett télikabátok is – gyorsan a megfelelő helyekre jussanak el, így adományunk jelentős része a beregsurányi plébániára kerül.

Ezúton is köszönjük, minden kedves felajánlónak az önzetlen segítségét, akik nélkül nem tudtunk volna ilyen gyorsan és hatékonyan segíteni.

Szólj hozzá!