Kerékpár szerelőpontok a gödi iskoláknak

2022 március 31.-én egy-egy kerékpár szerelőpontot adtunk át két gödi általános iskolának.

Nem egészen egy éve volt, hogy klubunk kerékpáros szerelőponttal ajándékozta meg a városunkat. Mint arról korábban beszámoltunk, első szervizpontunkat Gödön a Kincsem utcában, a piac mögött állítottuk fel, mely azóta is üzemel.

A Pest Megyei Közgyűlés civil szervezetek számára kiírt pályázata – melyre tavaly ősszel sikeresen pályáztunk a “Fuss az iskoládért 1911 métert” címmel megrendezett futóversenyünkkel – lehetőséget biztosított rá, hogy idén megajándékozzunk két iskolát hasonló szervizponttal, a fel nem használt keretösszeg erejéig.
Így most a Németh László Általános Iskola valamint a Huzella Tivadar Általános Iskola kerékpártárolói gazdagodhattak egy-egy szerelőoszloppal, melynél szükség esetén a diákok maguk szervizelhetik kerékpárjaikat.

A gyártás teljes egészében a Stahl-Volánspec Kft. veresegyházi üzemében készült, ahol az oszlopokba a nyomásmérős pumpán kívül további 31 szerszám került beépítésre. A szerszámok között az imbusz- és torx kulcs-sorozaton kívül csavarhúzók, dugókulcsok, univerzális kerékpárkulcs, multi-fogó, küllőkulcs és láncbontó is található.

Mivel a Németh László Általános Iskolában a telepítés betonalapot igényel, így az oszlopot április elején fogjuk tudni felállítani, míg a Huzella Tivadar Általános iskolában már sikerült véglegesen telepíteni azt. A szomorú, esős idő ugyan nem kedvezett, de mindkét helyen nagy örömmel fogadták adományunkat.

További terveink közt szerepel, hogy még idén tavasszal telepítsünk egy további szerelőoszlopot nyilvános helyen is, Göd közigazgatási határán belül, a kerékpárút mentén.

“Kerékpár szerelőpontok a gödi iskoláknak” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Üdvözletem!

    Bár nem vettem még igénybe a kerékpárszervíz oszlopaikat, nagyon jó ötletnek tartom.
    Itt Gödön a Kincsem istálló mögötti oszlopnál láttam tegnap, hogy 2 kerékpáros hölgy próbál pumpálni, láthatóan eredmény nélkül.
    Most ott jöttem el az oszlop mellett, kipróbáltam, jelenleg valóban használhatatlan a pumpa.
    Gondolom, ha felszerelték öket, gondoskodnak a karbantartásáról is.

    Válasz

Szólj hozzá!