Kerékpár szervizállomás telepítése

2020 őszén vetődött fel az ötlet, hogy telepítsünk egy önkiszolgáló kerékpár szervizpontot Gödön a kerékpárút mellé.
Felvettük a kapcsolatot az Önkormányzattal, ill. Balogh Csaba polgámesterrel, aki kezdettől fogva támogatta az ötletet.
4-5 helyszínjavaslat után végülis a Kincsem Park mögötti területre esett a választás, amit az Önkormányzat néhány éve  már parkosított. Készítettem néhány vázlatot a szerelőoszlopról és látványtervet a területről.

 

Mivel a terület enyhén lejtett az utca felé szükséges volt annak planírozása, hogy a szerelőoszlopot egyenes talajra tudjuk állítani. Ehhez először a meglévő talajréteget kellett kiszedni majd flórakosár betonelemeket elhelyezni, melyet az Önkormányzat május elejéig megcsináltatott. A Stahl-Volánspec Kft. felajánlásának köszönhetően néhány hét alatt elkészült a festett acélszerkezet és beszerzésre kerültek a szereléshez szükséges szerszámok.
A szervizpont egyébként a mérőórás kézipumpa mellett csavarhúzókat, imbuszkulcskészletet, torx kulcskészletet, krovafejeket, láncbontót, küllőkulcsot, franciakulcsot és egy multiszerszámot is tartalmaz.

  

Május 6.-án Ákos, Viktor, Gyuri, Zsolt és jómagam ekészítettük az alapozását, egy bő héttel később pedig Dávid (Ákos fia) és Balázs (szembeszomszédom)  segített az oszlop felállításában. A szerelőpont végül – az eredeti tervektől némileg eltérve – a terület déli végébe került, mivel leginkább itt volt kellő szélességű hely, a kerékpártároló pedig eredeti helyéről az északi oldalra költözött.


 

 

Még a pünkösdi hétvége előtt elkészült a tervezett murvafeltöltés, majd május 22.-én – amely egyébként a biológiai sokféleség nemzetközi napja – Balogh Csaba polgármesterrel együtt ültettünk növényeket a flórakosarakba. A szervizpontot pedig hivatalosan is átadtuk a vásosnak és természetesen a kerékpárosoknak.

Ezúton is köszönjük a Gödi Önkormányzatnak a terület rendezését és rendelkezésre bocsátását, valamint a pártoló tagok fizikai segítségét. Reméljük sokáig megmarad ilyennek.

További terveink közt szerepel e helyszínen egy köztéri pad és egy információs tábla felállítása, melyen a Kincsem Park és udvarház történetéről lehetne majd olvasni.

“Kerékpár szervizállomás telepítése” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!