Faültetés és sövénygondozás a Rotary ligetben

A korábbi hagyományainkat folytatva Huzella Tivadar Általános Iskola idén ballagó 8. d osztálya május 17.-én – a ballagás előtti napon – fát ültetett a Rotary ligetben.

A faültetést megelőzően Gyuri és Tamás segítségével rendbe tettük a több mint egy éve ültetett sövényt, melyet igencsak benőtt a gaz és helyenként elszáradt.
Bár Gyuriék az év folyamán többször voltak kinnt a sövényt gondozni, a csapadékos időjárás igencsak kedvezett a gaz terjedésének, növekedésének,
így komoly feladat elé állított a helyenként méteres magasságú gaz.

 
A ballagó diákok közül sokan jöttek segíteni már délelőtt, így a sövényt néhány óra alatt újjá varázsoltuk. Fűkaszával a sövény környezetét megtisztítottuk, míg a diákok a tövek közül kézzel kigyomlálták a gazt. A levágott fű egy részét a tövek közé visszaraktuk, hogy a talaj gyors kiszáradását megelőzzük, a többi részét zsákokban elszállítottuk.

A bankettet megelőzően délután 16:30 körül került sor a többi fának megfelelő japán díszkörtefa elültetésére, melyben szinte valamennyi diák részt vett. Az ültetést követően a fára emlékeztető tábla került kihelyezésre, valamint néhány egynyári virág díszíti tövét “D” alakban.

Ezúton köszönjük a Huzella Tivadar Általános iskola 8.d osztályának a segítésget és hogy újabb fa ültetésével gazdagította ligetünket!

Szólj hozzá!