Évvégi tevékenységünk összefoglalója

A koronavírus második hulláma Klubunk működését is érzékenyen befolyásolja. Sajnálatos módon a szeptemberi „Érted!? IV. baleseti szimulációs előadásunkat is kénytelenek voltunk elhalasztani és erre a sorsra jutott a pannonhalmi klubkirándulásunk is.

A fertőzés gyors terjedése miatt novembertől a keddi klubüléseinket is a tavasszal már megismert virtuális térbe /webinar/ helyeztük és a termelői piacra sem merészkedtünk ki szombatonként, így nem tudtuk idén megismételni az adventi „forraltbor / tea” adománygyűjtésünket.

A kialakult helyzetre reagálva, Konrád közbenjárásának köszönhetően az Omega Pharma Hungary Kft.-vel kötött adományozási szerződésnek hála cca. 1.000.000,- Ft értékben, 2 raklap (2880 db) mennyiségű, 200 ml kiszerelésű ALCOGEL alkoholos kéztisztító terméket sikerült a helyi közintézményeknek és a közfeladatot ellátó egyéb szervezeteknek szétosztani. Mindenki nagy örömmel fogadta az adományt. Felemelő érzés, hogy hozzájárulhattunk a gödi és sződligeti általános iskolák, óvodák, bölcsődék, háziorvosok, védőnők, önkormányzati fenntartású intézmények fertőzés megelőzése elleni küzdelméhez.

Adományból jutott a lakókörnyezetünkben működő speciális otthonok, klubok, közfeladatot ellátó társadalmi és a hitéleti tevékenységet végző szervezetek és a Váci Mentőállomás részére is. Bővebben ld. itt

Az Inceffy Patikával és az Alapellátó Szervezettel együttműködve – a kedvező tavaszi tapasztalatokkal felvértezve – ismét vitamincsomagokat juttattunk el a rászoruló helyi lakosok részére közel 150.000,- Ft értékben. Bővebben itt írtunk róla. Bővebben ld. itt.

 

Átlépve az országhatárt, a kárpátaljai „M. Pokrova” Jótékonysági Alapítványt támogatva, 30.000,- Ft összegű adományunkkal kívánjuk szebbé tenni a sanyarú körülmények között élő gyermekek Karácsonyát.

A 2017-ben 16 díszkörtefa ültetésével létesített ligetünk az évek során további 6 fával gyarapodott. Az idők során két fa pótlása vált indokolttá. Ismét élve az Önkormányzat által biztosított faültetési lehetőséggel, december 5-én újra kertészkedtünk és az új fák mellett a régi sérült fákat is megfelelően gondozásba vettük, így szép remény mutatkozik arra, hogy tevékenységünknek köszönhetően tavasszal már 24 fa borítja lombba a gödi határt.

Szólj hozzá!