Rotary kormányzói látogatás Gödön

Ákos elnöki meghívójának gyöngyszemét képező sokat sejtető heti vers /József Attila: Thomas Mann üdvözlése/ méltóképpen jelezte, hogy a 2020. október 13-ai klubülésünket Himer László kormányzó úr és Németh Ildikó alkormányzó asszony megtisztelő látogatása fogja bearanyozni.

A személyes bemutatkozás során megfelelő tájékoztatást adtunk Klubunk tevékenységéről is, kiemelve a több éve fenntartható programjainkat /Jótékonysági Bál, Sport&Fun nemzetközi ifjúsági nyári tábor, „Érted?!” baleseti szimulációs előadás, „Fuss az iskoládért 1911 méter!” közösségi futóverseny/ és az elmúlt esztendőben végzett, a COVID világjárvány következtében kialakult helyzetre reagáló támogatásainkról (vitamincsomagok, maszkok, kézfertőtlenítő szerek beszerzése és eljuttatása a rászorulóknak a Családsegítő Szolgálattal együttműködve, informatikai eszközök beszerzésével a helyi általános iskolák támogatása a digitális oktatásra történő áttérés kapcsán, illetve érintésmentes hőmérők adományozása a gödi és sződligeti általános iskolák, valamint a gödi bölcsődék, óvodák és a Pedagógiai Szakszolgálat részére).

 

A Kormányzó Úr széleskörű tájékoztatást adott a járványhelyzettel kapcsolatos Rotary által végzett tevékenységeket is érintő hatásokról (pld. az idei nemzetközi diákcsereprogram elhalasztása), illetve a jövőbeli kilátásokról. A baráti beszélgetés érintette a San Diego-i kormányzói képzésen szerzett élményeket és a szeptemberi District Konferencia és PETS-SETS eseményeit is. Kiemelésre került, hogy a helyi klubok sikeres működése határozza meg a magyarországi district eredményességét is. Laci kormányzóként egy olyan szolgálat ellátására vállalkozott, amely mind a klubok támogatását, mind a tagok ezzel összefüggő segítését helyezi előtérbe, ennek megfelelően az átadott névjegykártyán található közvetlen elérhetőségeken mindig szívesen várja  jelentkezésünket.

Laci külön kiemelte, hogy a közelgő október 24. kiemelt fontosságú a Rotary életében /Polio Day/, amire figyelemmel Holger Knaack világkormányzó üzenetét tolmácsolva, javallott egy vacsorányi összeggel /cca. 2.000,- Ft/ támogatni azt a küzdelmet, amely végérvényesen megszünteti a járványos gyermekbénulással járó fertőzést. Erről a lehetőségről hamarosan megküldendő kormányzói hírlevél tartalmazza a részleteket.

Természetesen kellő részletességgel emlékeztünk meg a tavalyi klubkirándulásunkról is, kiemelve a baranyai megyeszékhely szépségét, a villányi borvidék gyógyító hatását és nem utolsó sorban a pécsi klub vendégszeretetét.

A vidám beszélgetés hangulatát fokozta az a frissen érkezett hír, miszerint a közhasznú jogállás bírósági bejegyzésének köszönhetően Klubunk a jövőben még hatékonyabban fogja tudni kifejteni jószolgálati tevékenységét.

 

Végül a debreceni Rotary Futófesztiválon induló 4 személy által /Bea, Ádám, Konrád, Zsolt/ teljesített „5 fős” váltónknak köszönhetően felajánlottuk az 5. befutóérmet Ildikónak, jelezvén, hogy tavasszal a tatabányai klubbal közösen kéne Debrecenbe menni.

Csoportképünk utókornak nyomot hagy,
majd a röpke másodpercnyi csend alatt
utat tör a líra belső hangja is:
„az igazat mondd, ne csak a valódit”

 

Szólj hozzá!