COVID-19 – Gödi Rotary Klub a helyi rászorulók megsegítésében

A COVID-19 világjárvány gyökeresen megváltoztatta mindannyiunk életét. Sajnos rossz irányba. Az élet minden területén tapasztalhatjuk a hatását. A járvány okozta helyzet legveszélyeztetettebb rétege a 65 év feletti korosztály, közülük is az egyedül élők és  gondozásra szorulók. Rotary klubunk összefogott a településünkön élő rászorulók megsegítésére.  Célszerű megoldásnak mutatkozott az idős emberek immunrendszerének erősítése a vírus leküzdése érdekében. Az Inczeffy Patika tulajdonosának támogatásával a klub költségvetéséből 64 db Béres Csepp és C-vitamin csomagot állítottunk össze. Az adományt a klub elnöke Mácsai Zsolt adta át a Gödi Alapellátó intézmény vezetőjének, hogy rajta keresztül kaphassák meg a nehézsorsú, otthonápolásra szoruló idős gödi  emberek.

 

Mácsai Zsolt elnök és Tóth Ildikó a Gödi Alapellátó Intézmény vezetője

 

Klubunk a különböző projekteken keresztül szorosan együttműködik a helyi általános iskolákkal. Mindannyian tudjuk, hogy a tanulók oktatása a vészhelyzetre való tekintettel digitális formában valósul meg. Ebben az oktatási formában több családban objektív faktorként jelentkezik a számítógépek hiánya. Ezek nélkül az elsősorban hátrányos helyzetben levő családok gyermekei az oktatásban is hátrányt szenvednének. Ezért klubunk elhatározta, hogy laptopok beszerzésével  nyújt segítséget  az iskolák alapítványán keresztül.  Így szereztünk örömet városunk hat tanulójának, hogy részt tudjanak venni a digitális oktatásban.

Hat darab laptop a gödi iskolásoknak

 

Több iskola részéről fertőtlenítőszerek, maszkok és gumikesztyűk beszerzésére is igény mutatkozott, amit az első osztályosok beiratkozása során használnának. Jól lehet az általános iskolai beiratkozások elektronikus úton történnek, viszont az a szülő,  aki ezt a módot nem tudja igénybe venni személyesen teheti meg az iskolákban.  A gödi rotarysták  vállalták, hogy  a védőfelszerelések beszerzésével és ajándékozásával segítik  a  pedagógusokat, technikai alkalmazottakat. valamint az iskolákba érkező szülőket, hogy védve legyenek az esetleges fertőzésekkel szemben.

Sajnos a városunkban vannak olyan családok, akik olyan rossz szociális körülmények között élnek, hogy az áramot sem tudják kifizetni. Egy sokgyermekes családon segítettünk azzal, hogy a klubunk kifizette a család áramszámláját. Így nőtt az esélye annak, hogy a gyerekek részt tudnak venni  az iskolával való kapcsolattartásban és a távoktatásban.

A Sződligeti Viktor Speciális Otthon részére 500 db maszkot szerzett be klubunk. Az otthon igazgatójával történt előzetes kapcsolatfelvételnek köszönhetően tudtuk kielégíteni az intézmény  védőfelszerelésekben jelentkező sürgős igényét. Ez a gyors segítségnyújtás nem történhetett volna meg tagjaink, kiemelten jövő évi elnökünk Pölczman Ákos közreműködése nélkül.

Hogyan tudtuk mindezt elérni?  A szándékon és az összefogáson kívül a klub pénzeszközeinek átcsoportosításával és több tagtársunk adományozásával teremtettük meg az anyagi hátteret. Elmarad a klub „Fuss az iskoládért” projektje. Ezért az erre szánt összeget, illetve a Districtől erre a célra kapott pénzt jótékony célra használtuk fel. Megfelelő önrésszel pályáztunk a Gödi Önkormányzatnál „Kérjük maradjanak otthon, a Rotary is segít, és vigyáz Önökre!”című pályázat benyújtásával.  A Gödi Rotary Klub eddig  több mint 600.000.- forinttal segített a rászorulókon. A járvány még nem ért véget, ma 2020. április 10-ét írunk. Valószínű, hogy elhúzódó problémával nézünk szembe. Felkészültünk arra, hogy hosszabb távon is segíteni tudjunk, ha az szükséges. 

Ha támogatni szeretné tevékenységünket, a közlemény rovatban “adomány” megjelöléssel várjuk a felajánlásokat banki átutalás formájában az alábbi számlaszámra:
Gödi Rotary Klub
10403253-50526875-77711009

Szólj hozzá!