Fuss az iskoládért

A tavalyi év kiemelkedő sikerének köszönhetően idén 2022 szeptember 23-án, (péntek délután) ismét megrendezésre kerül a „Fuss az iskoládért 1911 métert” futóversenyünket a gödi golfpályán.

Program                                                                          

13:30         Megnyitó, köszöntő
13:45         Bemelegítés
14:00         FUSS AZ ISKOLÁDÉRT – közösségi futás
14:30         IRAMFUTÁS – a leggyorsabb diákoknak
14:45         TANÁR-DIÁK – páros futás
15:00         Eredményhirdetés, kötetlen beszélgetés
                                                                                        

A verseny költségeit klubunk saját forrásból és szponzori felajánlásokból finanszírozza, ugyanakkor célunk az, hogy az iskolákat minél magasabb szintű támogatásban részesíthessük, melyhez további források bevonása szükséges.

 

Kérjük támogassa rendezvényünket!

Támogatásokat az alábbi bankszámlaszámon tudunk fogadni:

 

GÖDI ROTARY KLUB EGYESÜLET
Bankszámlaszám: 10403253–50526875–77711009
Közlemény: „Rotary futás támogatás”


A közhasznú feladatokat ellátó Gödi Rotary Klub Egyesülettel kötendő adományozási szerződésre figyelemmel kiállított közhasznúsági igazolás a társasági adóról és osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény 3. számú mellékletének B) részének 17. pontjában foglaltak szerint az adomány összege csökkenti az adózás előtti eredményt, így a támogatóinknak is kedvező adózási feltételeket biztosít. A rendezvényünkön, illetve a promóciós kiadványokban támogatóinknak igény szerint megjelenési lehetőséget biztosítunk.

Bízunk abban, hogy sikerült felkelteni az érdeklődést egy kölcsönös előnyökkel járó, a helyi iskolai közösségeket támogató rendezvény iránt.

A “Fuss az iskoládért” projekt 2019-ben indult, amikoris a Fétis Crossfutáson a „Fuss az iskoládért 1911 métert” – Fétis-Rotary futamban a helyi és sződligeti általános iskolák között hirdettünk versenyt. A versenyt ötletadója a Balatonfüred-Veszprém Rotary Klub volt, az ötlet pedig az volt, hogy ne hagyományos módon – időre – versengjenek az iskolák, hanem létszámban ill. teljesített kilométerben. A kidolgozott diákméter-számláló segítségével tudjuk pontosan és igazságosan meghatározni, hogy melyik iskolát támogatják legtöbben a résztvevők, így a jutalmazás is ennek megfelelően történik. 

A 2019-es rendezvényünkön a Fétis-Rotary futamban 3 iskolából 264 diák összesen 504,5 km-t futott és a támogatásoknak, felajánlásoknak köszönhetően a nevezési díj átvállalásán felül az iskolákat 500.000,- Ft értékben új sporteszközök beszerzésével támogattuk, annak érdekében, hogy a mindennapi testnevelés órákon jobb körülményeket biztosítson a tanulók számára.

Video

A kedvező visszajelzéseknek köszönhetően nem volt kérdés, hogy az iskolák részvételével futamunkat évről-évre megrendezzük, azonban a világjárvány 2020-ban erre sajnos nem adott lehetőséget. Figyelemmel az egyre kedvezőbb közegészségügyi helyzetre, célul tűztük ki, hogy 2021. szeptember 24-én délután a gödi golfpálya területén ismét futóversenyt hirdetünk a helyi és környékbeli iskolák között.

Program

13:30  Megnyitó, köszöntő
13:45  Bemelegítés
14:00  FUSS AZ ISKOLÁDÉRT – közösségi futás
14:30  IRAMFUTÁS – a leggyorsabb diákoknak
14:45  TANÁR-DIÁK – páros futás
15:00  Kötetlen beszélgetés

 

 

 

 

 

 

A résztvevő tanulók rendszeres mozgásra, sportolásra ösztönzésén túl, a társadalmi felelősségvállalás magjának elhintésével a közösségért történő aktivitás kiváltása a fő cél. Jó ügyért, nemes célért futni nem csak az egészséges életmódot segíti elő, hanem kiváló közösségfejlesztő hatással is bír.

Annak érdekében, hogy minél több tanuló futhasson az iskolájáért, át tudjuk vállalni a tanulók ill. tanárok nevezési díját, valamint minél több támogatást tudjunk részükre biztosítani, szponzorokat keresünk, elsősorban a helyi érdekeltségű vállalkozások körében.