Kormányzói látogatás

2018. szeptember 11-e fontos dátum Klubunk életében; ellátogatott hozzánk a Rotary Magyarország július 1-től regnáló kormányzója, Gondár György úr. A kormányzói látogatás célja az volt, hogy a magyar Rotary első embere megismerkedjen klubunkkal, közvetlen környezetünkkel. A látogatás keretében a kormányzó úrral felkerestük Göd Város Önkormányzatát is. A baráti hangú beszélgetésen Markó József polgármester úr tájékoztatást adott városunk jelenlegi gazdasági helyzetéről, beleértve a Samsung gyár bővítési folyamatát, illetve szóba került az önkormányzat és a Rotary Göd jövőbeni együttműködésének lehetősége.

Ezt követően vendégünk megtekintette a gödi Rotary Ligetet, amely klubunk egyik büszkesége városunk északi részén a kerékpár út mellett.

 

Este klubtagjaink szokásos találkozó helyén az Ilka Csárdában láttuk vendégül azokat a gödi családokat, barátainkat, akik önzetlen támogatást nyújtottak klubunknak a rendezvényeink, programjaink sikeres megrendezéséhez. A nemzetközi Rotary táborokban résztvevő gödi diákok is beszámoltak nyári élményeikről, így lenyűgöző előadásokat láttunk a Discover the Riviera Maya (Mexikó), Fun Active Croatia Summer Camp (Horvátország), Sport&Fun (Göd), Nautic Cruise Camp Costa Catalana (Spanyolország), Sailing with “JENSINE” in the Danish South Sea (Dánia) táborokban történt programokról.

Klubunk ifjúsági felelőse, Érdi-Krausz Gábor tájékoztatást adott a gödi fiatalok előtt álló lehetőségekről, hogy egyéves és rövidebb időtartamban elutazhassanak távoli és közeli országokba, abból a célból, hogy a Rotary szellemiség keretei között megismerhessék más nemzetek kultúráját és nem utolsó sorban helyi környezetben elsajátíthassák nyelvüket.

Az est során 2018. szeptember 21-ei „Érted!?” baleseti szimulációs előadás részleteiről Pölczmann Ákos számolt be.

A kormányzó úr felszólalásában elismerően méltatta klubunk helyét és szerepét a magyarországi Rotary mozgalomban és biztatott a további sikeres projektek szervezéséhez. Utalt arra, hogy a Rotary tagjainak utánpótlása nagyon fontos szempont életünkben, ezért ösztönözte klubunkat az ifjúsági Rotaract szervezet létrehozására.

A kölcsönös ajándék és zászlóátadásokat követően, késő este fejeződött be a baráti hangulatú rendezvény és a kormányzói látogatás.

Szólj hozzá!