Fuss az iskoládért

A “Fuss az iskoládért” projekt 2019-ben indult, amikoris a Fétis Crossfutáson a „Fuss az iskoládért 1911 métert” – Fétis-Rotary futamban a helyi és sződligeti általános iskolák között hirdettünk versenyt. A versenyt ötletadója a Balatonfüred-Veszprém Rotary Klub volt, az ötlet pedig az volt, hogy ne hagyományos módon – időre – versengjenek az iskolák, hanem létszámban ill. teljesített kilométerben. A kidolgozott diákméter-számláló segítségével tudjuk pontosan és igazságosan meghatározni, hogy melyik iskolát támogatják legtöbben a résztvevők, így a jutalmazás is ennek megfelelően történik. 

A 2019-es rendezvényünkön a Fétis-Rotary futamban 3 iskolából 264 diák összesen 504,5 km-t futott és a támogatásoknak, felajánlásoknak köszönhetően a nevezési díj átvállalásán felül az iskolákat 500.000,- Ft értékben új sporteszközök beszerzésével támogattuk, annak érdekében, hogy a mindennapi testnevelés órákon jobb körülményeket biztosítson a tanulók számára.

Video

A kedvező visszajelzéseknek köszönhetően nem volt kérdés, hogy az iskolák részvételével futamunkat évről-évre megrendezzük, azonban a világjárvány 2020-ban erre sajnos nem adott lehetőséget. Figyelemmel az egyre kedvezőbb közegészségügyi helyzetre, célul tűztük ki, hogy 2021. szeptember 24-én délután a gödi golfpálya területén ismét futóversenyt hirdetünk a helyi és környékbeli iskolák között.

A résztvevő tanulók rendszeres mozgásra, sportolásra ösztönzésén túl, a társadalmi felelősségvállalás magjának elhintésével a közösségért történő aktivitás kiváltása a fő cél. Jó ügyért, nemes célért futni nem csak az egészséges életmódot segíti elő, hanem kiváló közösségfejlesztő hatással is bír.

Annak érdekében, hogy minél több tanuló futhasson az iskolájáért, át tudjuk vállalni a tanulók ill. tanárok nevezési díját, valamint minél több támogatást tudjunk részükre biztosítani, szponzorokat keresünk, elsősorban a helyi érdekeltségű vállalkozások körében.

Kérjük lehetőségeihez mérten támogassa rendezvényünket annak szponzoraként vagy egyéni pénzadománnyal!

  • Amennyiben a rendezvény szponzoraként támogatási szerződést szeretne kötni Egyesületünkkel, szándékát 2021 július 15.-ig az alábbi elérhetőségen jelezze.
  • Amennyiben szerződéskötés nélkül, pénzadománnyal támogatná a rendezvényt, a megadott bankszámlánkra várjuk átutalását, „Rotary futás támogatás” megjelöléssel.

Gödi Rotary Klub Egyesület

KAPCSOLAT:

Muka Ádám       tel.: 06 30 982-4151
Pölczman Ákos tel.: 06 20 975-1175

E-mail: futas@rotaryclubgod.hu

BANKSZÁMLASZÁM:

10403253–50526875–77711009


A közhasznú feladatokat ellátó Gödi Rotary Klub Egyesülettel kötendő adományozási szerződésre figyelemmel kiállított közhasznúsági igazolás a társasági adóról és osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény 3. számú mellékletének B) részének 17. pontjában foglaltak szerint az adomány összege csökkenti az adózás előtti eredményt, így a támogatóinknak is kedvező adózási feltételeket biztosít. A rendezvényünkön, illetve a promóciós kiadványokban támogatóinknak igény szerint megjelenési lehetőséget biztosítunk.

Bízunk abban, hogy sikerült felkelteni az érdeklődést egy kölcsönös előnyökkel járó, a helyi iskolai közösségeket támogató rendezvény iránt.

Kapcsolódó oldalak: